Modernisering OWH

resolutie_overzich_cameras

Eerste Onderwaterhuis met glasvezel?

Omdat de huidige communicatie apparatuur naar en in het OWH een beetje oud aan het worden is, is in 2018 het idee geopperd om een glasvezelkabel aan te leggen…“Krijgen we dan ook supersnel internet” was de vraag? Nee, dat niet! Maar wel de mogelijkheid om alles op basis van IP (Internet Protocol) te doen: superscherpe beelden en heldere communicatie.

Dus de oude CCTV (closed-circuit television) camera’s en intercom eruit, en nieuwe IP camera’s en IP intercom erin.

Dit alles moet dan wel via Power over Ethernet (PoE) aangesloten worden op een netwerkswitch die via de glasvezelverbinding verbonden gaat worden met het netwerk in de bedieningsruimte.

Bovenwater moeten er dan natuurlijk wel grote Full HD TV’s hangen om deze beelden goed te tonen.

Om je een idee te geven:

We gaan van CCTV formaat “CIF” naar HD, waar er zelfs ook één 4MP (MegaPixel) 2K camera geplaatst gaat worden, of te wel betere kwaliteit dan Full HD!

Om dit alles mogelijk te maken moest er nogal wat verbouwd worden.

Eind 2018:

We hadden een glasvezelkabel nodig.

En in het OWH was een compleet mini bedrijfsnetwerk nodig. Maar om dat mogelijk te maken was er als eerste ‘stroom’ en wel gelijkspanning. Dit terwijl de huidige installatie nog op wisselspanning werkt.

April 2019:

Dus de drie 27 volts transformatoren moesten vervangen worden door geschakelde (gelijkspannings) voedingen van 27 volt (waarvan 24 volt beneden overblijft ivm de spanningsverliezen van de lange stroomkabel).

Mei 2019:

De halogeenverlichting is meteen vervangen door nieuwe LED spot’s, waarvan de 6 naar buiten gerichte LED spots in speciaal 3D geprinte houders geplaatst zijn.

Er is een aangepaste datakast geplaatst, waarin de switch zit, met de juiste spanningsconverters voor PoE. Hiervoor is een mooie RVS beugel met dito voet gemaakt.

Aan de wanden hangen de camera’s op speciaal gemaakte RVS houders, zodat we alles goed in de gaten kunnen houden.

Om dit alles goed te kunnen bekijken zijn er boven 2 TV’s geplaatst. Zelfs opnamen zijn in de toekomst mogelijk!

Met eigen ogen zien?

Maak een afspraak met je duikclub of duikgroep bij owh@kaaiman.nl !