Login


Best clublid, Hier kun je inloggen voor het ledengedeelte.
Mocht je vragen hebben? Stuur ons dan een email: webmaster@kaaiman.nl

IJsduik 2017: Je was geweldig!

Het begon allemaal een week van tevoren. De leden van De Kaaiman kregen een informatiemail waarvan het onderwerp 'It giet oan' was en die getekend werd door 'De IJsmeesters'. De Kaaiman had ineens ijsmeesters! Maar wie waren deze ijsmeesters? En wat ging er nou precies gebeuren? Hadden we echt de mogelijkheid om een ijsduik te maken? Was het ijs dan wel dik genoeg? En hoe werkt dat eigenlijk, duiken onder het ijs? Al snel werd alles duidelijk... 

Leden met een 2* brevet of hoger werden opgeroepen zichzelf aan te melden voor de ijsduik. Nou, daar werd gebruik van gemaakt! Binnen twee dagen hadden twintig duikers zich aangemeld voor deze bijzondere duik. Onder deze duikers zaten ervaren maar ook minder ervaren duikers. Om deze reden hadden de ijsmeesters (die inmiddels zichzelf onthuld hadden) de officiele specialty uitgezet. Op vrijdag werd er geoefend in het zwembad, op zaterdag was er de mogelijkheid om de theorieles te volgen en vandaag, op zondag, was het dan zover: al het geleerde kon in de praktijk gebracht worden, de ijsduik! 

alt

"Het was een bijzondere ervaring", "Gaaaaaf, ik wil nog een keer" en "Het was zo leuk, je vergeet zelfs de kou", zo maar wat uitspraken van willekeurige duikers. Iedere duiker was positief. Het bleek 3 graden te zijn onder het ijs (brrr), het zicht was redelijk en er zijn zelfs nog wat leuke onderwaterwezens gespot. 

Ook op de kant was het gezellig. Er waren ongeveer veertig toeschouwers aanwezig. Veelal leden van De Kaaiman, maar lang niet allemaal. De evenementencommissie had gezorgd voor de innerlijke mens. Er was koek, zopie, erwtensoep, warme chocomelk en ga zo nog maar even door. Op de achtergrond klonk toepasselijke muziek, denk bijvoorbeeld aan "Ice, ice, baby" of "Let it go - Frozen". 

alt

IJsduik 2017, je was geslaagd! Tot volgend jaar...?

Artikel Omroep Gelderland

Reacties  

 
# G van Rooij 23-01-2017 08:41
Duikteam De kaaiman, het was perfect georganiseerd en bere gezellig.
Ik ben in ieder geval een mooie ervaring rijker.

Ook de soep en de koffie waren heerlijk.

Bedankt namens brandweerduikve reninging Duikcuijk voor de uitnodiging.

Groet,
G van Rooij
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
Banner
Banner
Maakt niet uit welke opleiding je gedaan hebt bij ons kun je terecht.

Bezoekers teller

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag334
mod_vvisit_counterGisteren1322
mod_vvisit_counterDeze week2759
mod_vvisit_counterVorige week8284
mod_vvisit_counterDeze maand26835
mod_vvisit_counterVorige maand35818
mod_vvisit_countervan 25-11-20104705051

We have: 2 guests, 1 bots online
Vandaag: jan 24, 2018