NPO-Serious-Request-Logo-Diap-Wij-Steunen-RGB_2022
LOGO_KAAIMAN

Duikteam De Kaaiman in actie voor

Serious Request 2023

Help ons mee! We hebben twee fantastische acties in petto om zoveel mogelijk donaties voor stichting ALS Nederland te verzamelen.
De eerste actie gaat plaatsvinden op zondag 17 december in onze huisplas de Berendonck. Een marathon in het OnderWaterHuis (OWH) van zonsopkomst tot zonsondergang. De Kaaiman trapt af met een eigen variant op de ‘’Lock me out!”-actie van Stichting ALS Nederland waarbij duikers zichzelf opsluiten op 18 meter diepte in een eigen “glazen” onderwaterhuis!
De tweede actie gaat plaatsvinden op vrijdagavond 22 december in Zwembad-West, een recordpoging om zoveel mogelijk duikers deel te laten nemen aan een (flessen)training. Het kan gezien worden als een poging om een ‘wereldrecord’ persluchttraining te vestigen in het zwembad waar De Kaaiman haar duikopleiding verzorgt
Helemaal tof als je met beide acties mee doet natuurlijk!

Help mee en meld je aan via onderstaande link(s):

ACTIE 1 – OWH Marathon

Een echte duikmarathon naar het OnderWaterHuis “Aquavilla“, van zonsopkomst tot zonsondergang. Het OWH staat op de bodem van recreatieplas de Berendonck te Wijchen. Er wordt lucht naar toe gepompt, er is elektriciteit en een audio/video verbinding. In het OWH kan je je duikset af doen en een normaal gesprek voeren, spelletje doen of iets eten/drinken. We willen continu minimaal 1 buddypaar in het OWH te gast hebben. Buddyparen wisselen elkaar af in het OWH. Tijdsduur in het OWH max 30 minuten. Help jij mee om deze actie mogelijk te maken?
Let op! Je moet minimaal NOB 2* of PADI Advanced gebreveteerd zijn. Je moet in het bezit zijn van een eigen duikuitrusting en een goed werkende duiklamp. Wees ervan bewust dat het zicht op diepte slecht is en de watertemperatuur laag. Ervaring in het duiken in de Nederlandse wateren is een voorwaarde.
Wij vragen een donatie van minimaal EUR 25,- p.p. (dit is inclusief een hapje en drankje)
 
Schrijf je hier in voor de OWH “Lock me out!” marathon.
Zondag 17 december

ACTIE 2 – Zwembad training

Een unieke training in Sportfondsenbad Zwembad-West te Nijmegen. We willen zoveel mogelijk duikers (met duikuitrusting) in het zwembad krijgen die gezamenlijk een training gaan volgen onder begeleiding van één van onze Kaaimantrainers (zelf ALS patient). Deze actie is geschikt voor duikers jong en oud met een duikbrevet. Lijkt dit je ook fantastisch!?
Zie het als een soort record poging om met zoveel mogelijk duikers onderwater dezelfde oefening(en) te doen. We beschikken over een 50m wedstrijdbad met een max. diepte van 3 meter.
Wij vragen een donatie van minimaal EUR 10,- p.p. (dit is inclusief een hapje en drankje erna in ons clubhuis)
 
Schrijf je hier in voor de 3FM Zwembad actie.
Vrijdagavond 22 december

Zie ook de officiële websites van 3FM Serious Request

en Stichting ALS Nederland

Stichting ALS

GEEN TIJD TE VERLIEZEN

De klok tikt. Er is dringend een oplossing nodig voor ALS. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS gemiddeld nog 3 tot 5 jaar. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Help mee. Geen tijd te verliezen.