LOGO_KAAIMAN wit (1)

Duikteam De Kaaiman presenteert:

“Aquavilla” – Een escape room avontuur!

ONTRAFEL HET MYSTERIE RONDOM VERSCHILLENDE

ONTDEKKINGEN VAN JACQUES C.!

Op de bodem van de Berendonck, op 18 meter diepte, staat een oud onderzoekslaboratorium Conshelf X.
Het lab werd in het geheim gebruikt voor baanbrekend onderzoek naar de mogelijkheid voor de mens om te kunnen leven onder water. Maar wat precies vertellen de overleveringen niet? Jaren geleden is er iets mis gegaan en is het lab om onduidelijke redenen verlaten. Er zijn recentelijk enkele overblijfselen gevonden, misschien dat die samen met de mysterieuze raadsels wel het antwoord geven op de vraag wat hier precies gebeurd zou kunnen zijn!?
De escaperoom bestaat uit 2 ruimtes, 1 onderwater en 1 boven water. Jouw team bestaat minimaal uit 3 tot 5 onderzoekers waarvan minimaal twee aquanauten, (NOB 2* of PADI AOW). Enkel door samenwerking tussen de aquanauten onderwater in de Conshelf X, met de onderzoekers op de kant en zo de puzzels boven en onderwater gezamelijk op te lossen zal jullie onderzoeksteam de achtergrond van het geheime lab kunnen achterhalen.
De uitdaging start met de vondst van wat oude notities en een geheimzinnig gesloten metalen kistje … welke aanwijzingen kan jullie team hieruit opmaken?
Memoires
Compas
Let op:
Duikteam De Kaaiman is geen commerciële organisatie. Ons duikteam draait volledig op vrijwilligers. Wij organiseren deze escaperoom dan ook om het duiken in Nederland te promoten, ons 30 jarig OWH bestaan te vieren en omdat wij het leuk vinden om iets ludieks te organiseren. Deelname is op eigen risico en voor het ter beschikkingstellen van de voorzieningen (parkeerplaats, omkleedruimte met toilet en warme douche, koffie/thee) wordt een onkostenvergoeding gevraagd van 45,- euro per team. Interesse kenbaar maken kan via onderstaande link. Voorkeurstijden zijn aan te geven maar op basis van beschikbaarheid zal altijd in overleg een moment worden afgesproken.
– De Escaperoom bestaat uit 2 delen: 1 bovenwater en 1 onderwater (Onderwaterhuis (OWH) “Aquavilla”).
– De Escaperoom onderwater is alleen geschikt voor ervaren duikers, minstens NOB 2*, Padi Advanced Open Water of vergelijkbaar.
– De Escaperoom is alleen toegankelijk voor duikers die beschikken over een eigen duikuitrusting. Duikteam de Kaaiman heeft geen leen/huur uitrusting.
– Het is verplicht om per duiker 1 goedwerkende duiklamp mee te nemen.
– De watertemperatuur op 15 meter is rond de 5 graden. i.v.m. deze koude omstandigheden is ons advies om je alleen aan te melden als je regelmatig gedoken hebt in koud water.
Zorg er ook voor dat je ademautomaat en eerste trap geschikt zijn voor duiken in water kouder dan 10 graden Celcius.
– Het zicht in de Berendonck kan variëren van 0,5 tot 10 meter, op 15 meter diepte is het meestal vrij donker, wees hiervan bewust.
– Voor de veiligheid wordt er contstant verse lucht naar het OWH geperst, er is verlichting, video en communicatie verbinding met de bedieningsruimte van het OWH.
Escape

Uitslagen Escape room:

Reserveringen:

Reserveringen kan je maken bij Duikteam De Kaaiman via onderstaand emailadres.
De escaperoom is alleen op afspraak op zondagen geopend. We verzoeken je om een minimale reservingstermijn van 4 weken in acht te nemen. Kortere termijnen zijn misschien mogelijk, maar kunnen niet gegarandeerd worden. De reservering wordt dan binnen een week door ons bevestigd en is alleen dan geldig. Je ontvangt dan ook de routebeschrijving en voorwaarden.
Voor boekingen en vragen kun je contact met ons opnemen via onze Contactpersonen:
Rutger Veenendaal en Tom Heesakkers
escaperoom@kaaiman.nl 
300dpi vooraanzicht OWH net wit geschilderd
OWH2
OWH1