LOGO_KAAIMAN wit (1)

Opleidingen

Jeugd & Senioren

Jubileum logo_1

JEUGD & SENIOREN

Voor de jeugd opleidingen moet je tussen de 11 en 18 jaar zijn. Senioren zijn vanaf hun 18e welkom!

Het zal je misschien verbazen maar in Nederland kun je heel goed leren duiken. Bij De Kaaiman bieden we de duikopleidigen aan van de NOB (Nederlandse Onderwater Bond). We trainen hiervoor zowel in het zwembad (Sportfondsenbad Nijmegen – West) als buiten in de omliggende recreatieplassen. Het seizoen start in september maar je mag altijd instromen indien mogelijk.
 
Leren duiken met NOB norm;
Het grote voordeel van het leren duiken bij Duikteam De Kaaiman is dat we je opleiden volgens de methode van de NOB. Met deze lesmethode leren we je duiken volgens de CE-normen. Hierdoor worden de duikbevretten wereldwijd geaccepteerd.
Om te leren duiken is de opleiding in drie onderdelen (sterren) verdeeld:
1 ster: dit is het beginnersniveau en hier wordt je opgeleid om tot max. 20 meter te duiken.
2 ster: met deze opleiding leer je alles over duikomstandigheden.
3 ster: kun je je o.a. verdiepen in specialiteiten zoals ijsduiken, wrakduiken, driftduiken ect.
 
In Nederland leren duiken, is overal ter wereld duiken!
In de Nederlandse wateren is meer te ontdekken dan je in de eerste instantie zou denken. Het water in Nederland is kouder en donkerder maar dit betekent niet dat er niets te ontdekken valt.
Het grote voordeel van het leren duiken in Nederland is dat door de moeilijkere omstandigheden (donkerder water en meer stroming) je met jouw duikbrevet overal ter wereld mag en kan duiken.

ScubaDoe

De Kaaiman volgt het ScubaDoe snorkel programma van de NOB voor de jeugd. Hierbij leer je op een rustige, leuke en educatieve manier de basis beginselen van het snorkelen en krijg je later in je opleiding te maken met het perslucht duiken.
(open water diver)

1-ster

(open water diver)

1* Opleiding

Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde buddy, duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nul-tijden. Je duikt niet in getijdenwater.
(advance open water diver)

2-ster

(advance open water diver)

2* Opleiding

In de 2*-duikeropleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden.
Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duik gerelateerde medische aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? Als 2*-duiker duik je binnen de nul-tijden.
(dive master)

3-ster

(dive master)

3* Opleiding

De 3*-duikopleiding is een leergang van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’. Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Tenslotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nul-tijden.

Voor kosten & trainings tijden

Duikteam De Kaaiman is de duikvereniging in Nijmegen voor iedereen die wil (leren) duiken. Het maakt hierbij niet uit of je nog nooit hebt gedoken of al duikervaring hebt. Met o.a. de duikbevretten van: NOB, CMAS, PADI, of IDD kan je bij De Kaaiman terecht.
KM-jeugdtraining (5)
KM-zwembad (8)
KM-training (1)
KM-duiken (8)