Skip to content
LOGO_KAAIMAN wit (1)

Ik wil snorkelen & duiken

Kaaiman jeugd

Hé hallo …, wil je leren snorkelen of duiken?
Sinds 1979 heeft Duikteam De Kaaiman haar eigen jeugdafdeling met snorkel- en duikopleidingen. Onze opleidingen worden gegeven door ervaren instructeurs en zijn elke zaterdag van 9:00 – 10:00 in Sportfondsenbad Nijmegen-West. Na de training is er de mogelijkheid voor onze jeugdleden om na te komen kletsen en spelletjes te spelen in ons clubhuis aan de Dennenstraat.
Scubadoe logo
KM-jeugd (3)
KM-Jeugd (4)
Vanaf 11 jaar is het mogelijk om bij onze vereniging te beginnen met de ScubaDoe opleiding van de NOB waarbij kennis wordt gemaakt met de snorkelsport. Er zijn 3 verschillende niveaus (A, B en C) waarna een diploma wordt behaald. Ook houden wij 1x per 6 weken in het zwembad een perslucht training om onder begeleiding kennis te maken met de duiksport. Voor nieuwe jeugdleden bieden wij ook een proefpakket aan van 10 lessen om zo kennis te maken met onze vereniging en de snorkelsport.
KM-Jeugd (5)
Vanaf 14 jaar kan er gestart worden met een duikopleiding. Binnen de jeugd van Duikteam De Kaaiman wordt je opgeleid tot 1*-duiker. Hierna heb je nog de mogelijkheid om te starten met de opleiding tot 2* duiker of om specialties te volgen, zoals o.a. nitrox en navigeren. Vanaf 18 jaar is er de mogelijkheid om over te stappen naar de senioren.
Duikteam De Kaaiman is een duikvereniging, wat betekent dat er naast snorkelen en duiken ook tijd is voor andere activiteiten voor onze jeugdleden. Zo is er eens per jaar een jeugdkamp waarbij er verschillende binnen,- en buitenspellen worden georganiseerd. Naast het jeugdkamp hebben we ook feestjes in ons eigen clubhuis, een jaarlijks uitje naar een subtropisch zwembad, galafeesten en nog veel meer (tijdens deze jeugdactiviteiten is er altijd begeleiding aanwezig).
KM-Jeugd (6)
Wil je een keer meetrainen of meer informatie over de jeugd van Duikteam De Kaaiman,
klik dan op de knop hier onder voor het aanmeldformulier.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.