Skip to content

Het Onderwaterhuis “Aquavilla” omgedoopt tot …

Een escape room avontuur

LOGO_KAAIMAN wit (1)

Duikteam De Kaaiman heeft één van s’werelds eerste escape rooms onderwater geopend!

Ontrafel het mysterie rondom verschillende

ontdekkingen van Jacques C.!

Duikteam De Kaaiman heeft in haar jubileum jaar (2019)  iets unieks bedacht en gerealiseerd! Met trots presenteren wij het eerste onderwater Escape room avontuur voor zowel duikers als landrotten. Ons Aquavilla is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een heuse Escape room. Los met je team, bestaande uit zowel duikers als personen die bovenwater blijven (minimaal 4 en maximaal 8 leden, waarvan minimaal twee NOB 2* gebrevetteerd (of zelfde niveau)), de verschillende puzzels op. Zorg ervoor dat je als team op tijd de sleutel ontdekt om te kunnen ontsnappen.
De bouwers van de escaperoom noemen het concept een “ARG-multi environmental-mixedlevel’’-escaperoom. Dit betekent dat het verhaal een link heeft met het iets of iemand in het verleden en waarbij meerdere deelnemers in meerdere fysiek verschillende ruimtes een spel spelen en samen één doel nastreven.
Een spel met een historisch thema
De overlevering vertelt dat er vroeger op dit terrein (Berendonck) een onderwaterlaboratorium van Jacques C. heeft gestaan. In het laboratorium was men bezig met baanbrekend onderzoek naar de mogelijkheid voor de mens om te kunnen leven onder water. Het onderzoek is destijds om onduidelijke redenen plotseling gestopt en veel van de resultaten van het onderzoek zijn daarbij verloren gegaan. Het is de taak aan de deelnemers om de teloorgang van het laboratorium te onderzoeken en om het verhaal terug in de geschiedenis boeken te krijgen.
Met een oud logboek en een set veiligheidsinstructies begint de zoektocht. Verschillende puzzels, aanwijzingen leiden de onderzoekers naar verschillende ruimtes die zich boven én onder water bevinden en alleen de meest oplettende deelnemers weten uiteindelijk de code te kraken waarmee ze de ware toedracht achter de teloorgang te weten komen.
Escape
Onderzoeksschip
Bouw van ’s werelds eerste ESCAPEROOM ONDERWATER gestart!
In de Berendonck, een recreatieplas in het rijk van Nijmegen, ontwikkelt De Kaaiman een escaperoom onderwater. De “kamer” bestaat uit een omgebouwde zeecontainer (onderwaterhuis) die op de bodem (18 meter) van het meer staat. Het onderwaterhuis draagt de naam Aquavilla en is met zijn afmetingen en qua uitrusting het grootste en meest moderne onderwaterhuis van Europa.
Het concept
Duikers, die de ruimte bezoeken lossen diverse puzzels op en hiermee verdienen zij uiteindelijk een sleutel waarmee ze veilig terug keren naar de kant. Ook snorkelaars en toeschouwers kunnen vanaf het water oppervlak en of de vaste wal mee helpen met het oplossen van vraagstukken. Vanuit de controleruimte wordt het licht in de ruimte aan of uitgezet, wordt de lucht toevoer geregeld en worden de duikers in de gaten gehouden via video en met de intercom. Al met al een unieke ervaring en een avontuur voor alle duikers, snorkelaars en aanhang!
 
Ontwikkeling;
“Aquavilla” – een Escaperoom avontuur, heeft haar deuren geopend!
Reserveringen “Aquavilla” – Een escaperoom avontuur kan via:
escaperoom @ kaaiman . nl 
Je waant je hierbij als Jacque in een van zijn Conshelfs waarmee hij onderzocht of het mogelijk was om onder water te leven.
300dpi vooraanzicht OWH net wit geschilderd
OWH2
300dpi zijaanzicht OWH net wit geschilderd
OWH1