Het Onderwaterhuis “Aquavilla” opent binnenkort …

Een escape room avontuur

Binnenkort opent Duikteam De Kaaiman s’werelds eerste Escape room onderwater!

Duikteam De Kaaiman heeft in dit jubileum jaar iets unieks bedacht! Met trots presenteren wij het eerste onderwater Escape room avontuur voor zowel duikers als landrotten. Ons Aquavilla is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een heuse Escape room. Los met je team, bestaande uit zowel duikers als personen die bovenwater blijven, de verschillende puzzels op. Zorg ervoor dat je als team op tijd de sleutel ontdekt om te kunnen ontsnappen.

De escape room opent over:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
werk-in-uitvoering
Alarm2
Bouw van ’s werelds eerste ESCAPEROOM ONDERWATER gestart!
In de Berendonck, een recreatieplas in het rijk van Nijmegen, ontwikkelt De Kaaiman een escaperoom onderwater. De “kamer” bestaat uit een omgebouwde zeecontainer (onderwaterhuis) die op de bodem (18 meter) van het meer staat. Het onderwaterhuis draagt de naam Aquavilla en is met zijn afmetingen en qua uitrusting het grootste en meest moderne onderwaterhuis van Europa.

 

Het concept
Duikers, die de ruimte bezoeken lossen diverse puzzels op en hiermee verdienen zij uiteindelijk een sleutel waarmee ze veilig terug keren naar de kant. Ook snorkelaars en toeschouwers kunnen vanaf het water oppervlak en of de vaste wal mee helpen met het oplossen van vraagstukken. Vanuit de controleruimte wordt het licht in de ruimte aan of uitgezet, wordt de lucht toevoer geregeld en worden de duikers in de gaten gehouden via video en met de intercom. Al met al een unieke ervaring en een avontuur voor alle duikers, snorkelaars en aanhang!
 
Ontwikkeling
Op dit moment wordt er ontwikkeld en gebouwd aan de escaperoom en naar verwachting opent de Aquavilla Escaperoom haar deuren op zondag 16 juni!
UPDATE – 23 april: De eerste werkzaamheden aan/in het onderwaterhuis en de technische ruimte hebben plaatsgevonden. Er is een begin gemaakt met het uitwisselen van de OWH verlichting voor LED lampen. Ook zijn er voorbereidingen getroffen voor de installatie van 3 nieuwe camera’s en de digitale telefoonverbinding. Bovenwater is er een TV opgehangen in de kleedruimte waar straks de camerabeelden op getoond kunnen worden. Tevens zijn er een aantal defecten TL bakken verwijderd en is er flink gesnoeid bij de steiger om straks een goed uitzicht over de waterplas te hebben.  
 
Persaccreditatie/meer informatie:
Juriaan van Waalwijk 06 52172178
juriaanvanwaalwijk@hotmail.com
300dpi vooraanzicht OWH net wit geschilderd
300dpi zijaanzicht OWH net wit geschilderd